Solisten

Evangelist | Christus | Sopraan | Alt(us) | Tenor | Bas


Evangelist - Alexander Gebhard

Alexander Gebhard is een jonge, veelzijdige tenor uit Luxemburg die studeert aan de Royal Academy of Music bij professor Raymond Connell. Zijn repertoire omvat zowel liederen als opera en varieert van werk uit de barok via het klassieke en het romantische repertoire tot aan 21ste eeuwse muziek. Hij begon zijn muziekopleiding in het Pueri Cantores jongenskoor van het conservatorium van Luxemburg en won daar de ‘Prix Supérieur’ voor zangers.

Dit seizoen is hij te horen in de ‘Matthäus Passion’ met dirigent Trevor Pinnock, in BWV 106 ‘Actus Tragicus’ met dirigent Philippe Herreweghe, in BWV 80 ‘Ein Feste Burg Ist Unser Gott’ met dirigent John Butt, in Bruckner’s ‘Te Deum’ en de Luxembourg Philharmonie, in Bachs ‘Weihnachts Oratorium’ met het Kilgour Consort en in Haydns ‘Paukenmesse’ met het Chamber Orchestra of Luxembourg.

Daarnaast verleent hij ook zijn medewerking aan diverse opera’s wat de breedte van zijn repertoire onderstreept. Zo vertolkt hij dit seizoen ook nog de volgende rollen: ‘Laius’in ‘Army of Lovers’ (UK première) in het Playground Theatre Londen, ‘Eisenstein’ in ‘Die Fledermaus (arr.Geyer)’ met gezelschap Baseless Fabric, ‘Dominique’in ‘Cabildo’ voor het Grimeborn Opera Festival, ‘Tamino’ in ‘Die Zauberflöte’ and ‘Don Carlos’ in ‘Les Indes galantes’ met Ensemble OrQuesta, ‘Oronte’ in ‘Alcina’, ‘Belmonte’ in ‘Entführung aus dem Serail’ en ‘Vašekin’ in ‘Prodaná nevesta’ bij RAM Opera Scenes.

Hij ontving studiebeurzen van the Rotary International Foundation, the Luxembourg National Cultural Fund, the Mrs S. S. Payne Award and the Mario Lanza Educational Foundation & the Sir Richard Stapley Educational Trust. In 2018 werd hij met steun van de RAM/Kohn Foundation als student toegelaten aan de befaamde Bach Academy van de Royal Academy. Hij behaalde een Master Philosophy aan de University of Oxford en een Bachelor koormuziek aan het Trinity College, Cambridge.

.