Dirigent

Evangelist | Christus | Sopraan | Alt(us) | Tenor | Bas


Johan Rooze

Johan Rooze

Johan Rooze studeerde piano en directie aan het Utrechts Conservatorium. Hoewel opgeleid in de klassieke muziek is hij ook zeer actief in de lichte muziek. Na zijn studie ging hij naar de USA om zich verder te bekwamen in de Jazz.

Zijn Vocalgroup van de Universiteit Utrecht “Dekoor” behaalde vele (inter)nationale prijzen en in 2007 won het de eerste editie van de TV show “Korenslag”. Hij was ook dirigent van het unieke “Utrechts Studenten Koor en Orkest” (USKO). Met beide studenten koren maakte hij vele buitenlandse reizen.

Hij was sinds de oprichting de artistieke spil van het professionele Dudok-Ensemble in Hilversum en dirigeerde de Utrechtse Bachcantatediensten in de Geertekerk.

Hij was docent koordirectie aan het Conservatorium van Alkmaar en docent Jazz aan het Conservatorium van Rotterdam.

In 2008 emigreerde hij naar Daegu, Zuid-Korea en is muzikaal leider van de Yaenoeul Jazz Singers en een professioneel studentenkoor. Hij is sinds 2012 docent Koor en Jazz Piano aan de Yeongnam University in Daegu. Daarnaast is hij Artistic Director van de Internationale Koor Festival en Competitie Organisatie “Interkultur” en is regelmatig in het buitenland te gast als jurylid of workshopleider.