Solisten

Evangelist | Christus | Sopraan | Altus | Tenor | Bas


Bas - Marijn Zwitserlood

De bas-bariton Marijn Zwitserlood, geboren op 21 augustus 1976, studeerde aan de universiteit van Utrecht, waar hij zijn mastertitel in de Artificial Inteligence behaalde. Tijdens deze studie raakte hij geïnteresseerd in zingen en hij werd toegelaten op het concervatorium van Utrecht om solozang te studeren bij Harry Peeters. In mei 2006 sloot hij zijn zangstudie succesvol af. Slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het prestigieuse Deutekom Concours. Vanaf december 2006 wordt hij gecoached door sopraan Manuela Ochakovski. Verder volgde hij Masterclasses bij onder andere George-Emil Crasnaru, Jard van Nes en Robert Holl. Ook deed hij twee maal mee met het Residents Artists Programme van de Nationale Reisopera, waar hij werkte aan ‘Nick Shadow’ uit The Rake’s Progress van Stravinsky en ‘Golaud’ uit Pelléas et Mélisande van Debussy.

Binnenkort zal Marijn Zwitserlood te zien zijn in een productie bij Muziektheater Hollands Diep van de nederlandse opera ‘de Waterman’ naar het boek van Arthur van Schendel, gecomponeerd door Hans Koolmees.

In de afgelopen jaren was Marijn Zwitserlood te zien in verschillende opera producties. Zo zong hij ‘Il Commendatore` in Don Giovanni van Mozart, `Alaskawolf Joe` in Der Aufstieg und Fall der Stadt Mahagony van Kurt Weill, `The Abbot` in Curlew River en `Noye` in Noye’s Fludde, beide van Benjamin Britten en ‘The Captain’ in Siren Song van Jonathan Dove. Ook is hij in veel oratoria als solist te horen geweest. Zo zong hij onder andere de Mattheus en de Johannes Passies van Bach, de Requiems van Verdi, Mozart en Fauré, de Messa di Gloria van Puccini, de Petite Messe Solennelle van Rossini, het Te Deum van Dvorák en Die erste Walpurgisnacht van Mendelssohn.

Persoonlijke website - www.marijnzwitserlood.com