Solisten

Evangelist | Christus | Sopraan | Alt(us) | Tenor | Bas


Bas - Marijn Zwitserlood

De Bariton Marijn Zwitserlood studeerde zang aan het conservatorium van Utrecht bij Harry Peeters. In 2006 voltooide hij zijn opleiding en slechts enkele maanden later behaalde hij de tweede prijs op het Christina Deutekom Concours. Sindsdien neemt hij regelmatig lessen bij Manuela Ochakovski. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder andere Christa Ludwig, Sergei Leiferkus, Jard van Nes, Robert Holl en Nelly Miricioiu. Tegen het einde van zijn conservatoriumopleiding was Marijn al een veelgevraagd solist bij koren en orkesten in Nederland.

Hij soleerde onder andere in het Weihnachts Oratorium (bij Dudok), de Matthäus- en de Johannes Passion (christus, aria’s en kleine rollen), de Requiems van Brahms, Mozart en Verdi, The Messiah van Händel, Petite Messe Solennelle van Rossini, Liederen en Dansen van de Dood van Modest Moessorgski en Kindertotenlieder van Mahler.

Op het gebied van opera zong hij onder andere de rol van Lautsprecher in Der Kaiser von Atlantis van Victor Ullmann, Schaunard uit La Bohème van Puccini (concertant), Don Alfonso uit Cosi fan tutte van Mozart en Dulcamara uit L’élisir d’amore van Donizetti (Nederlandse versie).

Persoonlijke website - www.marijnzwitserlood.com