Solisten

Sopraan | Sopraan | Alt | Tenor | Bas


Sopraan - Mijke Sekhuis

Mijke Sekhuis studeerde klassieke solozang (opera en Lied) aan het Koninklijk Conservatorium en de Dutch National Opera Academy in Den Haag. Daarna was zij verbonden aan het Centre National d’Insertion Professionelle d’Artistes Lyriques te Marseille, Frankrijk. Zij volgde masterclasses bij o.a. Tom Krause, Mady Mesplé, Nathalie Stutzmann, Elly Ameling, Michael Chance en Graham Johnson.

Mijke Sekhuis is actief als lied-, concert- en operazangeres in binnen- en buitenland in het klassieke en hedendaagse repertoire. Zij werkte onder andere met het orkest van de Bayerische Rundfunk in Munchen, alsmede verschillende van de grote Nederlandse orkesten, onder andere in de Zaterdagmatinee-serie van het Concertgebouw. In het hedendaagse en 20e eeuwse repertoire werkte zij mee aan premières van opera’s en solowerken van componisten als Klaas de Vries (Wake - Nederlandse Reisopera), Martijn Padding (Laika - DNO) en Willem Jeths (Hôtel de Pékin – Nederlandse Reisopera, Monument to a Universal Marriage).

Mijke Sekhuis speelt hedendaags en klassiek kamermuziekrepertoire met ensembles als het Doelenkwartet, Domestica Rotterdam en Ensemble Caméleon. In 2007 won zij als liedduo met pianiste Saskia Lankhoorn onder andere de pers- en de publieksprijs van het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest. Met pianiste Shuann Chai blies zij onlangs het stof af van de vergeten liederencyclus Les Chats van de eerste Componist des Vaderlands Willem Jeths.

Zij geeft liederenrecitals met de pianiste Shuann Chai en met de (forte)pianist Vaughan Schlepp.