Solisten

Sopraan | Sopraan | Alt | Tenor | Bas


Bas - Tiemo Wang

De bariton Tiemo Wang begon zijn muzikale carrière als violist. Hij werkte bij verschillende ensembles zoals Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Als zanger heeft hij zich gespecialiseerd in het barok en hedendaagse repertoire. Hij zingt regelmatig met barokgezelschappen in binnen en buitenland waaronder de Nieuwe Philharmonie Utrecht, BachPlus, Zefiro Torna en Il Gardellino uit België en Vocalconsort Berlin.

Sinds 2007 is Tiemo verbonden aan Silbersee (voorheen VocaalLAB), waar hij onder meer meewerkte aan Séraphin van Wolfgang Rihm met het DoelenEnsemble in een regie van Neil Wallace en aan Passion van Pascal Dusapin in een regie van Pierre Audi (Holland Festival). Verder zong hij met Silbersee in coproducties met onder andere: Muziektheater Hollands Diep (Saar), het dansgezelschap Club Guy en Roni (Naked Lunch), Theater Sonnenvanck (kindervoorstelling Wij gaan op berenjacht) en met het blaaskwintet Calefax op het Karavaanfestival en het Oerolfestival (Dijkdrift).

Bij De Nederlandse Opera zong Tiemo de rol van proletariër in A Dog’s Heart, een nieuwe opera van Alexander Raskatov en werkte hij mee aan Die Soldaten van Bernd Alois Zimmerman. Bij de Nationale Reisopera zong hij William in Robinson Crusoë van Jacques Offenbach in een regie van Marcel Sijm. Bij De Munt Opera in Brussel werkte hij mee aan Les Aveugles, een muziektheatervoorstelling gebaseerd op het toneelstuk van Maeterlinck.

Tiemo Wang ontwikkelt zich steeds meer als multidisciplinair musicus. Hij combineerde zang, viool en theater in de solovoorstelling Contact, in opdracht van het Grand Theater Groningen en geregisseerd door Roswitha Bergmann. In het najaar van 2017 zal hij in de nieuwe Silbersee productie Dido Dido zang combineren met het Armeens blaasinstrument de duduk en met de kemenche, een Turkse vedel.

Andere producties in seizoen 2017-2018 zijn onder andere de hernemingen van Daral Shaga (Silbersee, Feria Musica, Opera van Limoges) in de Brusselse Munt, Reims en Caen en van Wij gaan op berenjacht (tournee door Nederland). Met het jonge ensemble HYOID contemporary voices werkt hij mee aan het nieuwe project ‘A history of the voice’ van performance kunstenaar en componiste Jennifer Walshe, onder andere op het Transit Festival Leuven.